Natuurouders

Een groep bereidwillige ouders kregen tijdens het voorbije schooljaar een opleiding van het Provinciaal Natuureducatief Centrum 'de kaaihoeve'. Er werden hen technieken aangereikt met een dosis pedagogische-didactische kennis zodat ze de leerkrachten kunnen helpen bij milieu- en natuurlessen.

Door hun enthousiaste hulp is het makkelijker om in kleinere groepjes te werken, uitstappen te organiseren, proefondervindelijk te werken. Kortom, op deze manier worden bepaalde lessen en activiteiten rond milieu nog praktischer, leuker en vooral veiliger.

Met héél wat steun van de natuurouders werd ook een schooltuin aangelegd : "Gravertje vier" , een tuintje waar vooral de leerlingen van het tweede leerjaar hun hartje ophalen. Wieden, zaaien, planten, verzorgen, oogsten en vooral smullen van al die gezonde groenten, het hoort er allemaal bij !

Sinds een paar jaar hebben de natuurouders hun eigen stek in de ‘natuurklas’ : een (door leerlingen) opgesmukte klascontainer naast het composthok. De natuurouders zorgden voor de gezellige inrichting en met steun van de ouderraad konden we héél wat educatief materiaal aanschaffen rond alles wat met kennis van de natuur te maken heeft.
Alle klassen kunnen gebruik maken van dit lokaal om op een ervaringsgerichte manier bepaalde lessen meer ‘kleur’ te geven.

De natuurouders stellen bovendien het lokaal en het materiaal regelmatig en onder hun toezicht ter beschikking tijdens speeltijden of middagpauzes voor leerlingen die zin hebben in lectuur, spelletjes, experimenten … rond natuurthema’s.

Meer informatie rond ‘natuurouderschap’ kan je steeds bekomen op het secretariaat of bij de directie van Gavertje Vier.

Stedelijke Basisschool Gavertje Vier - Gavermolenstraat 83 - 9111 Belsele - TEL. 03/778.39.00 - FAX. 03/772.69.28 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.