1ste kleuterklas & peuterklas

“Een kind is als een blok klei. In de kleuterschool wordt de klomp klei geboetseerd in een bepaalde vorm, in de lagere school wordt het geheel langzaam gebakken en nadien krijgt ze nog een laagje glazuur en vernis ter afwerking.”
- quote van een schrijfster van kinderboeken die ooit op onze school te gast was
Portret van Martine Tindemans

Martine Tindemans

K1A Zebraklas
Portret van Tess Hoffmann

Tess Hoffmann

K1B - Vlinderklas
juf An

An Egghe

K1B - Vlinderklas
K2B - Olifantenklas
Portret van Gert Caljon

Gert Caljon

K1C - Konijnenklas
Keshia Tibbe

Keshia Tibbe

K1C-Konijnenklas
Sportleerkracht kleuters
An Bouchier

An Bouchier

K1D-Schildpaddenklas
Portret van Gwen Pieters

Gwen Pieters

K1D (vervangster juf An)
L4B
Kinderen spelen samen in hoek in de klas
Kinderen spelen samen in hoek in de klas
Kinderen komen van de trap met doorkijk naar speelhoek beneden
Kinderen eten samen boterhammen in de klas
Kindje knuffelt met klaspop Jules

#bewustekeuze

Peuterklas / eerste kleuterklas … een menggroep

En dit is inderdaad een heel bewuste keuze! Nieuwe instappertjes komen op deze manier altijd terecht in een groep kindjes die het leven in de klas al wat gewend zijn. Onze nieuwe vriendjes kunnen rustig en op hun tempo beginnen deelnemen aan de activiteiten. De juf heeft tijd voor elk nieuw instappertje omdat de anderen al zo flink en zelfstandig zijn.

#iedereenmee

Onze allerbelangrijkste doelstelling is de kinderen van K1 voor 100 procent te betrekken bij wat rondom hen gebeurt. Hiervoor werken wij met de talenteneilanden. Je kan hier in de informatiebrochure uitgebreid over lezen. Actief leren, zelfstandigheid stimuleren en heerlijk ‘kind zijn’ in sameneiland, fijneiland, beeldeiland, denkeiland, beweegeiland, taaleiland, natuur- en techniekeiland, wil- en durfeiland, muziekeiland.

#iedereenblij

Het welbevinden van onze kleuters staat steeds voorop. Een tevreden en blij kind heeft zin om bij te leren. Wij streven hiernaar door zorg op maat te bieden, extra in te zetten op meer uren kinderverzorging, de sociale vaardigheden aan te leren met Cas en Lisa, door klaspop Jules heel veel zaken te laten meemaken die de kleuters ook voelen en meemaken, door de executieve functies al vanaf deze jonge leeftijd te stimuleren…

#zitkuil #mezzanine #kleuterkoepel

Een moderne en gezellige infrastructuur met heel veel ruimte zorgt ervoor dat elk Gavertje zich goed kan voelen. In K1 vind je in elke klas een gezellige zitkuil én een mezzanine waar de kleuters heerlijk kunnen spelen. Een klas in 3 niveaus mét een eigen tuintje en het gezamenlijke beweegeiland in de kleuterkoepel. Toiletjes en wasbakken op maat. Een vernieuwde speelplaats. Kortom: alles om helemaal jezelf te zijn.

Meer weten over K1? Lees de informatiebrochure.

Neem een kijkje in onze 1ste kleuterklas & peuterklas ...

Interessante links voor deze klas

Meer info?

Wil je meer informatie over de 1ste kleuterklas en peuterklas? Wil je inschrijven? Dat kan steeds, online of via de directie.
fotos-01Group 811Group 11news Group 777 Group 802Group 810Page 1Page 2