3de leerjaar

“Een persoon die goede gedachten heeft kan nooit lelijk zijn. Je kunt een scheve neus, een scheve mond, een dubbele kin en uitstekende tanden hebben maar als je goede gedachten hebt, zullen die als zonnestralen schitteren waardoor je er altijd mooi uitziet. ” – Roald Dahl
Portret van Tine Van Poucke

Tine Van Poucke

L3A
Portret van Wim Van Laere

Wim Van Laere

L3B
Aanvangsbegeleiding
STEM/ICT
Joke Dullaert

Joke Dullaert

L3B
zorg L5-L6
juf Karen

Karen De Smet

L3C
Portret van Robbe Wauman

Robbe Wauman

L3C
L4B
Zorg L1 - L3 - L4
Kind is blij met gelukte Bingel-oefening
Kind maakt oefening op de laptop
Kinderen aan de slag op de iPad

#nochmosselnochvis

Ze zijn mossel noch vis. Ze zijn niet meer de kleinsten op de speelplaats en kijken op naar de ‘grootsten’ van het zesde. Je kan er een serieuze babbel mee doen want ze zijn heel leergierig. Maar je kan er ook nog de fantasiewereld mee verkennen. Ze houden van frulletjes, dino’s, kleine dieren, bouwblokken, tekenen, stripverhalen, zoekboeken, grapjes, … Kortom: ze zijn nog echt kind, maar willen wel al serieus worden genomen.

Stilletjes aan stappen ze uit hun kleine ‘ik-wereldje’ en beseffen ze dat ze een deeltje uitmaken van een geheel (gezin, klas, sportclub, jeugdvereniging). Ze nemen daar een prominente plaats in, elk met hun eigen karaktertrekjes, talenten en tekortkomingen.  De leerkrachten van L3 helpen hen de weg te zoeken om uit te groeien tot een leuke, toffe persoonlijkheid met respect voor de ander, ook al heeft die ergens een ander gedacht over. Er kan zeer veel besproken worden op voorwaarde dat dit op een beleefde manier gebeurt.

#appels #bananen #citroenen

Maar ook honingmeloenen en vlierbessen en aardbeien… In het derde leerjaar is binnenklasdifferentiatie geen ‘loos woord’. Met fruitige namen worden de groepjes gevormd waarin de leerlingen aan het werk gaan op hun niveau, op hun tempo en met de instructie die voor hen nodig is (heel veel en heel geleid of juist bijna niets en haast zelfstandig). Zorg op maat begint immers in de klas.

#rekenen #zoalsvolwassenen

In het derde leerjaar leren de Gavertjes schatten en afronden, breuken, optellen en aftrekken tot 1000, eenvoudige oppervlaktes berekenen, werken met euro’s en cijferen. Aan het einde van L3 weet iedereen wat evenwijdige rechten zijn, snijdende lijnstukken, ...

Interessante links voor het 3de leerjaar

Meer info?

Wil je meer informatie over het 3de leerjaar? Wil je inschrijven? Dat kan steeds, online of via de directie.
fotos-01Group 811Group 11news Group 777 Group 802Group 810Page 1Page 2