4de leerjaar

“Winnen betekent niet altijd dat je de eerste bent. Winnen betekent dat je het beter doet dan voorheen.” – Bonnie Blair

Portret van Gitte Van den Bossche

Gitte Van den Bossche

L4A
Zorg L2 + L6
Zorg anderstalige nieuwkomers
Portret van Nele Schietekat

Nele Schietekat

L4B
Portret van Robbe Wauman

Robbe Wauman

L3C
L4B
Zorg L1 - L3 - L4
Leerlingen wijzen Belsele aan op de kaart van het Waasland
Leerlingen doen samen een oefening aardrijkskunde aan het smartbord
Leerlingen maken samen rekenoefeningen aan het smartbord
Leerling maakt een rekeningoefening aan het smartbord

#tieners

In het vierde leerjaar vieren veel leerlingen hun tiende verjaardag en worden ze ook echte tieners. Het is een heerlijke leeftijd om als leerkracht mee te werken. De kinderen leren al echt kritisch denken en hun eigen idee verwoorden.

#kommagetallen

In de rekenlessen leren onze vierdeklassers rekenen tot 100 000 en worden de kommagetallen voor het eerst aangebracht. Ze leren de oppervlakte van een rechthoek berekenen en oefenen zich in ruimtelijke oriëntatie, van heel concreet naar heel abstract.

#huiswerk

De leerkrachten kiezen met zorg de huistaken en ze geven er naderhand ook aandacht aan. Door huiswerk te maken, leren de kinderen hun werk plannen en herhalen ze de leerstof.

#waasland

Onze vierdeklassers gaan elk jaar op Waaslandreis. Zij kennen ons dorp, onze streek, onze provincie op hun duimpje. En uiteraard maken ze ook kennis met de verhalen en legenden uit onze geschiedenis. Het verhaal “Van den vos Reynaerde” maakt elk jaar weer diepe indruk.

#voetgangersexamen

Voor verkeer oefenen de vierdeklassers hun vaardigheden als voetganger in de schoolomgeving. Het hoogtepunt is het voetgangersexamen. Hierbij gaan onze leerlingen individueel op pad langsheen een geoefend traject. Ze worden onderweg gecontroleerd of bijgestuurd door een agent en bereidwillige ouders. Bij een foutloos traject ontvangen ze hun voetgangersdiploma.
Ze oefenen op de speelplaats ook een aantal vaardigheden met de fiets. Het echte fietsexamen is pas in het zesde leerjaar. Tegen dan moeten onze Gavertjes klaar zijn om veilig en zelfstandig met de fiets naar de secundaire school in de stad te fietsen.

Interessante links voor het 4de leerjaar

Meer info?

Wil je meer informatie over het 4de leerjaar? Wil je inschrijven? Dat kan steeds, online of via de directie.
fotos-01Group 811Group 11news Group 777 Group 802Group 810Page 1Page 2